15 tips for å skrive en fantastisk Google Ads tekst

Gjør du digital annonsering for bedriften din, feks på Google Ads? Å skrive annonsetekst kan være vanskeligere enn det først virker. Ikke bare skal du finne søkeord som er innenfor ditt budsjett, som får søketrafikk og kan generere inntekter for deg – teksten skal gjerne også passe inn i et format på max 30 tegn.

Men fortvil ikke, for det finnes løsninger. For det første: I  hver annonsegruppe kan du ha ubegrenset med annonser. Her kan du kan også variere med både standard tekstannonser og responsive søkeannonser. Dette gjør mao at du kan variere med ganske mange annonser og tekster  – Google vil  velge ut de som går best for deg, så på denne måten vil du hele tiden finne ut hva som funker akkurat for deg.

Andre delen er den som kan føles tricky. Hvordan i all verden kommer du på tekst til å skrive annonser ut ifra?? For å hjelpe deg i gang – her 15 enkle tips fra meg for å begynne å skrive en helt fantastisk annonsetekst:

1. Spioner på konkurransen. Syntes du det er vanskelig å skrive den første annonseteksten? Her er et insider-tips: studer teksten fra andre tekstannonser for relevante annonsegrupper og søkeord online. Hva annonserer konkurrenten dine med? Hvordan er DU bedre enn disse? Det er tross alt disse vi skal konkurrere med.

2. Overskriftene må alltid inneholde søkeordene dine. Bruk synonymer og ulike ord for det du vil frem til. Vanskelig å finne helt ordet du har på tungen? Prøv: synonymer.no

3. Vær konkret! Husk at de beste annonsetekstene er de som kommuniserer en direkte og umiddelbar handling : dvs “Kjøp”, “til salgs” “kontakt”  “leie”. Husk: søkeannonser funker fordi dette er det folk søker på for å finne akkurat dine tjenester og produkter.EKS:  Ønsker man å kjøpe hus, søker man ikke på “hus” – man søker konkret på å “kjøpe hus i (konkret geografisk sted) “

4. Sett deg alltid inn i kundenes sted og forsøk igjen å være så konkret som mulig: Hva er viktig for akkurat dine kunder? Hva løser du for kunden din? Hva er dine produktfordeler? Kjapp levering? Beste priser? Kundeservice?

5. Fokuser på overskriftene. Uten tvil er overskriften den viktigste komponenten i en tekstannonse. Du har ofte ikke mer enn under 2 sekunder på deg for å skape et inntykk derfor er det veldig viktig at denne er umiddelbar og veldig relevant for hva søkeren søker på.

For å illustrere dette bedre – så lager vi oss et eksempel, hvor jeg kan gi jeg deg noen helt konkrete eksempler av hvordan du kan begynne å tenke  – utifra søkeordene dine.

Søkeord: Digital Kamera
Grunnleggende overskrift: Kjøp Digital kamera – Digital kamera til salgs.

I dette eksempelet tenker vi at du er en lokal forhandler av kameraer, og spesialisere deg på digital kameraer. Det vi her vil variere og forme tekst utifra er det grunnleggende søkeordet  “Digital kamera” – og lage ulike variasjoner og vinklinger utifra dette.

Bruk eksemplene under til å få litt ideer til nettopp deg, ditt søkeord, din bedrift og din unike service. 

Google annonse tekst ideer

Men som alt annet – så er jeg mer interessert i hva akkurat dere trenger og tenker – hvordan begynner dere å skrive tekster? Hva er de største utfordringene dere har med dette? Er det noe jeg glemmer og kunne ha tenkt på?