Hvordan lage en råbra Sosial Medie stategi

1. Finn rikitg kanal. Riktig kanal handler egentlig om 2 ting: 1: er kundene dine der? 2. Har du ressurrsene og tiden til å være der?

2. Finn ut hvem DU vil være. Det fine med SoME er at det gir deg muligheten til å lage en liten Media kanal av deg selv. Bjuda på,  som broderfolket sier. Det er lenge siden vi regnet internett som en en-veis samtale – SoMe er en kontinuerlg samtale som lever både med verden rundt, meddeg og med kundene dine. Din målsetning – uansett kanale – bør være å engasjere deg med kundene dine. Hvem vil du være for dem? Hvorfor skal de følge akkurat deg over flere andre aktører? Å svare på dette er kanskje det viktigste spørsmålet hvis du vil bruke Sosiale Media il markedsføring.

3. husk brandingen din. Hva er branding? Jo det er alle uttrykken ved deg og firmaet ditt – alle bildene, måten å ordlegge seg på – alle tingene som passer innenfor akkurat ditt merkes varemerke. Men kanskje viktigst – hva du IKKE gjør.

Tenk på det som karakter I en film. En karakter I en film vil ha bestemte ting han har på seg. Steder å gå. Måten å sakke på og ordne håret på. Alt dette er der for en hensikt: det forteller noe om akkurat DEN karakteren. Så hvem er du?

4. Synkroniser kanalen med markedsmålene dine: hva er dine målsetninger I år? Hva skal du selge og tilby og når?

“jeg bare poster ting og så hender det jeg får liker”. Er dette deg på sosiale media? Ingen fare – dette er så godt som alle på Sosiale Media. Men jeg skal fortelle en hemmelighet – hemmeligheten er å være utspekulert. Hemmeligheten er å ha en målsetning og en baktanke med å gjøre absoultt alt du foretar deg på Sosiale Media. For tenk tilbake på hensikten din – hensikten er jo å treffe kunder ikke sant? Så tenk deg at du har en butikk og du står bak disken I butikken din. Selv om du bare byr på en kaffe her – til en veldig god kunde – så vil jeg tørre å påstå at du har en målsetning med dette. Vel akkurat slik er det med Sosiale Medier også. Hver “kaffekopp” har en klar hensikt.

Så se på markedsplanen din: hvordan kan du bruke den sosiale engasjemnetet ditt for å hjelpe til med akkurat dette?

5. Lag en egen sosial media plan – og PLAN AHEAD.

Dette er relatert til markedsplanen din – for på samme måte som du har brukt tid på å planlegge alt du skal gjøre I år – så bør du gjøre det samme med den Sisiale Media aktiviteten din. Synkroniser denne med SoMe aktiviteten din – hvordan kan du bruke sosiale media til å hjelpe til med dette? Lage en video? Legge ut annonser? Lag en plan og ha alt klart på forhånd – så slipper du å sitte PAL på sosiale media hele dagen.

6. Bruk verktøy for å automatisere aktiviteten din

Uansett hvilke plattform du bruker finnes det automatiseringsmuligheter – bruk verktøy og planlegger for å poste innlegg- så slipper du å sitte der – dette er en fin segway til neste —

7. vær KONSISTENT.

Dette er ikke bare for at du skal ha oversikt – men for at følgerne dine skal ha oversikt. For er det noe som funker – så er det ting som skjer på samme tid hver gang. Det er en grunn til at Dagsrevyen ikke sendes mello 11 og 20 mandag til torsdag I Juleuka. Vi mennesker er vanedyr og liker faktisk å ha forutsigbarhet og struktur. Sett opp en plan med faste poster til fast tid – og bruk planlegger og timing for å automatiserre og ha oversikt.

8. Nettet er levende – Juster kartet etter terrenget.

Nå har du alt klappet og klart: en helspikret sosial mediaplan, enestående innhold med flotte bilder, og planleggeren fullt opp med aktiviteter som poster jevnt og trutt. Men – responsen lar vente på seg. Hva mangler du nå? Jo du mangler innsikt I hva du gjør. For til syvende og sist kan du ha så fine planer du bare vil – så er det følgerne dine som bestemmer responsen. Så derfor: følg med på innsikten din og se på hva er det som skaper respons hos deg? Hva er det som engasjerer følgerne dine mest? Ta lærdom av den analysen innsikten gir deg og hjelp deg selv å justere kartet etter terrenget.