Sosiale Media - Nei alle passer ikke for alle - hvem passer for akkurat deg og ditt behov?

Facebook, LinkedIn, SnapChat, Instagram, Youtube og Tiktok. Sosiale Media – Distraksjonmedium Nr 1. –  en uutømmelig kilde til å få sikret at akkurat DU får gjort minst mulig faktisk produktivt — eller en av de mest effektive måten å connecte med akkurat din mågruppe?

Min erfaring fra mine kunder, er at sosiale media i sin helhet, gjerne oppleves som utrolig ressurrskrevende for små bedrifter og aktører: for her skal man jo “drive med det man driver med” – i tillegg til å sette seg inn i alt det tekniske og itillegg være nesten konstant tilgjengelig 24/7 på Sosiale Media.

For du – kjære småbedriftseier – må selvfølgelig være på sosiale media – og da helst alle sammen.

Men er dette virkelig sant?

Nei – det er takk gudene ikke det – og for å gi deg litt klarhet i det, har jeg laget en liten oversikt fra den seneste undersøkelsen med Ipsos tall fra Q2 2020, for å gi deg en liten innblikk i hvordan disse kanalene brukes i Norge i dag.

For det er ikke one size fits all, og den enkle tommelfingerreglen her er at : finner du ikke kundene dine der, er det liten vits for deg å være der. Det samme er akkurat den kanalens krav til innhold og frekvens: har du objektivt sett ikke tid eller ressurrer til å produsere mengden/type innhold som trengs, eller kunne følge opp denne systematisk – er det også lite poeng for deg å være der.

Selv om mengden informasjon på nettet kanskje er tilnærmet lik grensesløst – er jo ikke tiden og ressurrsene dine det. Her er en oversikt slik at du kan bruke dem bedre.

Hvordan bruker nordmenn de ulike sosiale medie plattformene i 2019?

Takeaways

  • Flere følgere har en høyere poste frekvens.
  • Kvinner over 40 er særdeles aktive på Facebook
  • YouTube har en stødig og voksende brukergruppe, selv om andelen menn som har profil er høyere enn kvinner
  • For å nå en målgruppe med inntekt på over 1 milion er LinkedIn og Twitter gode plattformer
  • LinkedIn er det enese sosiale mediet hvor B2B har et potensiale
  • Snapshat, YouTube og Instagram er plattformer å nå en yngre målgruppe på
  • Størst postefrekvens har Snapshat, Twitter og Pinterest
  • Mat, klær, trening og interiør har en stort kundegrunnlag på Instagram og Pinterest
  • Nettverk med størst andel kvinner: Instagram, Pinterest
  • Nettverk med overvekt av mannlige brukere: Twitter, YouTube

Til syvende og sist er det ingen fasit på dette, men her er det kun en empirisk nøktern tilnærming som gjelder: Legg en plan og kvantifiser akkurat hva du ønsker å oppnå med aktiviteten din –  både kortsiktig og for kanalen i sin helhet. Prøv deg frem med det du har best resultater av, det du er komfortabel med å bruke, og det du har kapasitet til å håndtere.

Hvilke erfaringer har akkurat du med sosiale media til markedsføring?